Qui som

Benvolguts/udes Companys/anyes;

Molts de vosaltres ja em coneixeu, des de l’any 2008 he estat a la Direcció de Catalunya ajudant a les tasques diàries, al capdavant de la secretaria de finances.

Sóc agent de la Policia Local des de l’any 2004, graduada amb Dret amb màster de l’advocacia. També sóc mediadora oficial i una gran defensora de les coses justes. És per això que aquesta nova etapa que tinc al davant em suposa un repte professional, però sobretot personal. Els meus inicis en el món sindical van ser casuals, però a dia d’avui he d’agraïr a aquelles persones que van fer que m’interessés i em formés per defendre els interessos del nostre col.lectiu, un món que resulta ser apassionant.

La història del sindicalisme està ple de lluites de treballadors, sobretot homes. La importància de la dona sindicalista comença a la transició democràtica, ón les lluites obreres ja no es realitzen sense elles, que col.laboren amb múltiples ocupacions per poder donar suport a aquests moviments. La seva ajuda va ser clau per les victòries dels grups sindicals.

Així, és un orgull per a mí ser la primera dóna que lidera un sindicat a Catalunya, deixant enrere la masculinització dels orígens de la cultura del sindicalisme.

Com a Presidenta tinc una gran responsabilitat que és continuar creixent, però sobretot seguir trasmetent els valors d’un sindicat amic i familiar com és el SPLCME. Els valors de la igualtat, el respecte i els drets adaptats no només a les noves tecnologíes si no als nous temps que venen  i la seva diversitat social.

Seguirem endavant en equip, mantenint la linia de treball propera que sempre ha caracteritzat al nostre sindicat, incloent novetats i serveis per a tots els que formen aquesta gran familia, que sou vosaltres.

Aquí comença una nova etapa del SPLCME, que de ben cert serà fructuosa  i ens portarà noves fites. Us encoratjo a continuar junts en aquest nou repte perquè el SPLCME: “NO SÓM NI MILLORS NI PITJORS, SÍ DIFERENTS”.

Cordialment;

Maria Baena López 
Presidenta SPLCME