Secció Sindical SPPM Cat de l’Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell ha decidit reduir els efectius de la Policia Municipal de Sabadell en el torn de nit i ha comunicat als sindicats que la

L’Ajuntament de Sabadell ha decidit reduir els efectius de la Policia Municipal de Sabadell en el torn de nit i ha comunicat als sindicats que la mesura es concretarà en 16 policies menys prestant servei entre les 22:00 i les 06:00 hores.

Amb aquesta decisió, en el torn de nit només hi haurà 3 o com a molt 4 vehicles patrulla al carrer en una ciutat de 208.000 habitants aproximadament i de quasi 38 kilòmetres quadrats d’extensió.

Des del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya a Sabadell volem posar en coneixement de la ciutadania que així és impossible garantir una presència policial efectiva en aquesta franja: toca a 69000 persones i 13 km quadrats per cotxe.

Per fer-ho més entenedor cal dir que un accident de trànsit lleu pot mantenir ocupada una patrulla una mitjana de 30 minuts i que en altres problemes més greus i freqüents el temps que ocuparà a la patrulla pot arribar a les 3 hores en els quals no podrà fer cap altra funció. En aquests casos, les altres 2 patrulles hauran de vetllar per 100.000 habitants i 19 i cobrir 19 km. quadrats.

Amb aquests efectius no es pot garantir la seguretat ciutadana, no es pot vetllar pel compliment de les Ordenances Municipals i fins i tot es posa en risc la pròpia seguretat dels Policies.

L’Ajuntament de Sabadell i la Prefectura de la Policia Municipal diuen que ho fan per implantar un model més proper al ciutadà, però amb aquesta reorganització posen de manifest que per a ells, en el torn de nit no és important que els Policies siguem propers a la ciutadania a la qual servim amb orgull, dignitat i professionalitat.

Us deixo enllaç a la notícia que s’ha publicat el dia 12/10/2016 al diari NacióSabadell. Veure notícia

SPPM Cat

Facebooktwitterlinkedinmail